2010. július 21., szerda

Zöldborsóleves

30 perc alatt kész és üdítően friss, ha zsenge zöldborsóból csináljuk. Ezért a tányér tűzforró levesért érdemes leizzadni! :)



Hozzávalók:
A leveshez
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 5 szál sárgarépa
- 30 dkg zsenge zöldborsó
- petrezselyem
- só, őrölt feketebors
- kevés olaj
- 1 kockacukor

A nokedlihez
- 1 tojás
- csipet só
- 8 evőkanál liszt
- víz az összeállításhoz


Elkészítés:
A hagymát a zsiradékon megpárolom, majd hozzáadom a felkarikázott sárgarépát és hagyom, hogy kis színt kapjon a répától az olaj. Fűszerezem, majd felöntöm az egészet vízzel és lassú tűzön puhára főzöm a zöldségeket.
A leves főzési idejéből lecsippentek 3 percet, beleöntöm a zöldborsót, forr egy picit majd mehet bele a nokedliszaggatón keresztül a kidolgozott tészta. Egyet forr a leves, gáz elzár, fedő rárak, kész!

Megjegyzés: rántani, sűríteni nem nagyon szeretek, ez a leves rántás vagy tejfölös habarás nélkül készült amiért le is csesztek, hogy legalább rántottam volna be :) Én az első, zsenge zöldborsóból készült levest úgy hagyom ahogy volt, nem rántok én semmit semmerre és kész :P

Nincsenek megjegyzések: